top of page

חדר שינה להשכיר

לאחר שנה וקצת של מגורים בדירתנו השכורה, התפניתי לעיצוב החלל האחרון שעוד לא קיבל מענה - חדר השינה שלנו. ח.שינה הורים הוא אמנם לא אחרון בחשיבותו בבית, אבל במקרה שלנו העדפתי להשקיע את האנרגיה שלי "ולטפל" קודם בחלל הציבורי שכולל גם את המשרד הביתי ובחדר השינה והמשחקים של בני, מתן.

אלו מכם המתגוררים בדירה שכורה, יזדהו עם המחשבה הרווחת שאין טעם להשקיע בעיצוב החללים ובפרט ביצירת מערך ריהוט, שכן המגורים בדירה כזו הם זמניים ומה הטעם ביציקת תוכן מותאם לדבר ארעי? אם תשאלו לדעתי, ההפך הוא הנכון! הזמני לרוב הופך לקבוע (הרי למי מאיתנו יש באמת אנרגיה לעבור דירה כל שנתיים?) ואם מתכננים את עיצוב הבית כהלכה, אזי שמרבית האלמנטים יוכלו לעבור אתכם בקלות גם לדירה הבאה.

(פירוט מרכיבי חדר השינה שלנו / צילום: דרור עינב (וואלה

ניגשים למשימה

אז איך מייצרים ח.שינה מעוצב שיתאים לעוד חלל בעתיד? בין אם הוא בדירה שכורה ובין אם הוא בבית חלומותיכם? מממקמים את הריהוט הקיים ושתופס את מרבית החדר - ארון הבגדים (אצלנו-ארון קיר שהיה קיים בדירה), המיטה ושידות הלילה שמצדדיה. ובמקרה שלנו, מיטה מסיבית מעץ בגוון ונגה עם ארגזים מצעים וללא ראש מיטה. הייתה לנו רק שידת מיטה אחת ולכן החלטנו שנתכנן 2 שידות מיטה חדשות ודרכן נבנה את לוח ההשראה (חומרים, צבעים, טקסטורות) לשאר החדר.

2 שידות מיטה שונות, אך דומות - כמונו / תכנון ועיצוב: Bruder-Badosa ביצוע: בדוסה

בחרנו לתכנן 2 שידות מיטה שונות (בחלוקה ובפונקציות), אך דומות (בחומריות) המשלבות פורניר אגוז מגוון, נישות/מדף בתכול-אפרפר (Casa del mar טמבור) וידיות ורגלי פליז שהותאמו ויוצרו במיוחד עבור 2 השידות הללו. למרות היסוסי הראשוניים בנוגע לשידות מיטה לא זהות (הבלחה מושכלת של בן זוגי), אני חייבת להודות שהן מושלמות בעיניי והן גילום מדויק של דמיוני. אל השידות שידכתי מנורות הלילה שירשתי מהוריי והחלטתי להחליף להן את האהילים, דבר שהפך אותן למודרניות ושיקיות יותר (אהיל בד לבן עם חוטי כסף עדינים שזורים עליו). את ראש המיטה שהיה חסר לה, החלפנו ב-2 כריות מלבניות שנתפרו בבד פופי נעים ובגוון לימוני עז שמכניס ממד רענן לחלל ולסקאלת הגוונים הנבחרת לחדר השינה.

פלטת צבעים וטקסטורות - לוח השראה / צילום: דרור עינב (וואלה)

הסטיילינג

עכשיו, לאחר שנתנו מענה למרכיבים העיקריים בחלל - הריהוט, אפשר לעבור למעטפת הכוללת, הסטיילינג. אם כך, מה הופך ח.שינה מעוצב למנצח? המינון הנכון בין האלמנטים השונים שיהפכו אותו לנעים ומזמין, רומנטי וכמובן פונקציונלי וזאת בעזרת שימוש בטקסטיל משובח, מראה עם מסגרת מעניינת, כיסא/ספסל בראש המיטה (אלמנט יפה ופונקציונלי), מתלה מעוצב ושימושי ואביזרים משלימים שיעטרו את הקירות החשופים (אפשר לשלב צבע על קיר גב המיטה, על טפט לא הייתי ממליצה בהקשר של דירה שכורה).

ארון תרופות מקורי שנצבע בכחול כהה-עמוק ושודרג / צילום: דרור עינב (וואלה)

מענה דקורטיבי לקירות לבנים

אם נחזור לרגע לחדר השינה שלנו, ניתן להבחין כי בחרנו לא לצבוע אף קיר בחדר וגם על וילון ויתרנו (הפתיחה של החלון היא בעייתית) ולכן החלטנו לנצל את חסרון ליתרון - החלון פתוח במלואו ומכניס המון אור טבעי ואנרגיה לחלל. מאידך, לקירות החשופים נתנו מענה כולל. הפריט הכי מיוחד בחלל עבורי הוא ארון התרופות האותנטי שקיבלתי במתנה מאבי, הוא נצבע בכחול עמוק ושודרג ע"י צביעת החיבור של הידיות בזהב ופתיחת החלק השמאלי שלו, כך שישמש כמדף לאלמנטים דקורטיביים (אותנטיים ועדכניים ביחד) כשברקע שלהם שילוב של 3 טפטים מעניינים. הארון נתלה על הקיר שמימין למיטה ונמצא מול הכניסה לחלל ומשלב אחסון ודקורציה (הארון לא עמוק ולכן מושלם בתלייה).

כיסא וינטאג' שנמצא מוזנח ושופץ באהבה / צילום: דרור עינב (וואלה)

לדאבוני, מיקום ספסל בראשית המיטה (פנטזיה שטרם מומשה) לא היה אופציה בחלל הזה, לכן שמחתי כ"כ שמצאתי את הכיסא המעניין הזה ברחוב ומסרתי אותו לשיפוץ וחיזוק אחת הידיות, העץ עבר צביעה בגוון הנבחר והבד נבחר בדמיון עוד ביום שאספתי אותו מוזנח ברחוב - בד עם הדפס גאומטרי של משולשים צרים משלימים בגווני חרדל ולבן ואת כרית במושב תומך קדר בטורקיז כהה מאותו הקטלוג של הבד. בראש המיטה ולצד כיסא הוינטאג', נפרס שטיח אתני המשלב גוונים כחולים כההים, בורדו, טורקיז וניוד. השטיח ברוחב המיטה ומשתלב נהדר עם הכיסא וארונית התרופות.

בצידו השני של החלל (הצד השמאלי של המיטה ודלת הכניסה שלא צולם), נתלה קולב דקורטיבי בגוון כחול פטרול ועליו לב גדול מעץ, לב בינוני מבטון וכוכב קטן שחור מברזל, מתנות מהגרלה שזכיתי בה מן החנות המקסימה של Ulla. לצד המתלה מונח מראת גוף שעוד תעבור שיפוץ קוסמטי אך בינתיים נותנת מענה פונקציונאלי.

אז מה דעתכם? עיצוב ח.שינה זוגי בדירה שכורה זה בר השגה? לטעמי, זאת משימה הרבה יותר פשוטה ממה שחושבים כשניגשים לתכנון ולעיצוב, אז נכון שיש חסרונות למגורים בדירה שכורה אבל הסוד הוא להפוך את החיסרון ליתרון ולתכנן בקפידה מראש, בהצלחה! מוזמנים לשתף אותי בחדרי שינה בדירות השכורות שלכם ולהתייעץ..

הירשמו לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים במייל

תודה על ההרשמה!

פוסטים אחרונים
חיפוש לפי תגיות
אין עדיין תגים.
bottom of page