top of page

להכניס צבע הביתה מבלי לצבוע

ישנם דרכים רבות ומגוונות להכניס צבע אליכם לבית מבלי לצבוע ולו קיר אחד. הפוסט הזה מוקדש לתוספת החיונית של צבע בחללי הבית השונים, איך מכניסים כתם צבע בצורה מתוחכמת ומשדרגים באמצעותו את מראה החלל כולו? הסוד הוא במינון הנכון וביצירת ההקשר של האלמנט הצבעוני לקונטקסט של החלל עצמו.

שתפו אותי בתגובה איך אתם מכניסים את הצבע שלכם הביתה..

טפט צבעוני כקונטרסט לנייטרליות

ביקשתם לייצר מטבח שמשדר קו מודרני?

קחו לדוגמא את החלל שלפניכם - מטבח בקווים נקיים המורכב מארונות צבועים בתנור בגוון לבן משולבות ידיות אינטגרליות, שיש דק בגוון אחיד הארונות וקלאפה אחת עם חזית מזכוכית חלבית. ואף מילה עוד לא נאמרה על המכשירים החשמליים והצוקל המשלבים טון מתכתי ותורמים למראה הכולל - סופר מודרני.

מטבח מודרני משולב עם טפט אתני בגווני כחול / צילום: Barangapix

אז נכון, המטבח מאוד משרת את הפונקציונאליות של היומיום והמראה הכללי תמיד יראה מבריק מנקיון ומזמין לבשל בו ארוחה משפחתית, אבל לא בוער בכם לשלב בו צבע ושיהיה כיף גם לאכול בו את הארוחות הקטנות של היומיום?

לכן בחרנו בטפט לכל אורך הקיר של הפינת ישיבה במראה אתני, של אריחים בגוונים כחולים עשירים שייתן מסגרת למטבח המודרני ויהווה טוויסט של צבע ובו בעת ייתן מענה לקיר כניסה (זהו הקיר שממול לדלת הכניסה לדירה).

טרנדים צבעוניים בעולם התאורה

בפרוייקטים שלי, אני שמה דגש נכבד על גופי תאורה ברמה של נראות וגם מייעדת לכך נתח נכבד מן התקציב הכולל. הנחת היסוד עבורי היא, שגופי תאורה הם כתכשיטים לקירות ועל-כן אני מאוד מתחברת לטרנדים החולפים שיש בעולם התאורה (ממש כמו באופנה) ונהנית לפרגן לתוצרים של מעצבי מוצר מקומיים. שני טרנדים שמאוד אהבתי והתחברתי עליהם בשנה החולפת הם: גופי תאורה במראה של אומנות האוריגמי היפנית וגופי תאורה מעץ מלא (אלון או אגוז) המשולבים עם מתכות צבועות.

מימין: גופי תאורה במראה אוריגמי ובצבעוניות פסטלית כיאה לטרנד הסקנדינבי. התמונה מכאן

רהיט עם אופי

רוב האנשים יהססו בבחירת רהיט המשלב צבע דומיננטי וכפועל יוצא מזה - רהיט עם אמירה מאוד חזקה. בתור אחת שבין שלל עיסוקיה גם מעצבת רהיטים ייעודיים לחללים מסויימים, אני אומרת שכל דבר שנעשה בהקשר של קונטקסט ותורם לאוירה ולמראה הכולל של החלל, הרי הוא משובח. לטעמי האישי, רצוי לבחור ברהיט אחד כזה פר חלל, כיוון שיש לו טון מאוד ייחודי ולהשלים את המראה הכולל בעזרת רהיטים נוספים בגוונים יותר נייטרליים וע"י אקססוריז משלימים והחבילה הכוללת תעשה את כל ההבדל מעוד חלל, ל"החלל".

קונסולה בגוון כחול רויאל בצביעה בגימור מבריק, משולבת ידיות זהב עגולות ורגלי עץ דקות

"גורי" - יחידת אחסון ותצוגה בשילוב חומרי גלם וצבעוניות מוקפדת / עיצוב ותכנון: לירון ברודר / צילום: Barangapix

שטיח כמגש של כבוד

שטיחים הם פריט שבגדר חובה בחללים מסויימים כיוון שהם טומנים בחובם כ"כ הרבה מעלות:

* מעולים כמגדירי גבול של איזור מסויים בתוך החלל הכולל

* משדרגים בכמה רמות כל סט ריהוט ואביזרים משלימים

* מכניסים כתם צבע או מאידך מייצרים הומגוניות בחלל בו הם ממוקמים

* הכי כיף לרבוץ עליהם מידי פעם (בעיקר בחורף) או על הדום שמונח על גבם

* מגיעים במגוון עצום של גדלים וסגנונות ועל כן ניתן לשלבם בכל חלל אפשרי

שטיח בדוגמאת מעויינים בצבעוניות עזה. התמונה מכאן

אביזרים משלימים צבע

או בכינויים המקצועי - אקססוריז, הם אלו שיעשו את כל ההבדל במראה הכולל של כל חלל ועל-כן יש לתת להם את הביטוי ההולם עוד משלב תכנון החלל. קחו לדוגמא את החלל שלפניכם - מטבח בדירה שכורה, חלל יחסית צר וארוך שהיה חסר בו מקומות אחסון. לכן ביקשנו להוסיף לצד המקרר ארון אחסון צר וגבוה שיתפקד כמאין מזווה. הארון עצמו הוא די פשוט (מאיקאה), אבל ע"י שדרוג חזית הזכוכית שלו עם הדבקת שלישיית פוסטרים במראה וינטאג' אורבני ברקע קיבלנו גם מקום אחסון נוסף וגם מראה עדכני שמכניס כתם צבע ועניין למטבח כולו.

מימין: ארון מזווה ששודרג ע"י רקע של פוסטרים מ-Yooleta / צילום: Barangapix

משמאל: מגש עץ צבוע בחרדל עם כיתוב המכיל בתוכו סט קפה בגווני כחול ולבן / צילום: Barangapix

コメント


הירשמו לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים במייל

תודה על ההרשמה!

פוסטים אחרונים
חיפוש לפי תגיות
אין עדיין תגים.
bottom of page