פרדס משותף
למרפסת שמש (סגורה) עם חזית מלאה למדשאה רחבת ידיים המעוטרת בעצי הדר, יש הרבה יתרונות ובראשן אנרגיות טובות.
מרפסת השמש הזו היא חצי חדר לכל דבר (7 מ"ר) ויכולה לשמש כחדר עבודה קלאסי, ח.מוזיקה או כמחסן (לעניות דעתי בזבוז של החלל, אבל זה מה שבחרו לעשות איתה הדיירים הקודמים). הייעוד שלנו עבור החלל הזה היה אחר לגמרי: פ.אוכל קטנה ומשפחתית משולבת עם פינת רביצה מעוטרת בגינת תבלינים ביתית, הרעיון היה לייצר מפלט נעים שבו נוכל לשהות הרבה (תודות לאקלים הישראלי הנוח).
למרות שזו דירתנו הרביעית, זוהי למעשה פינת האוכל הראשונה שלנו כמשפחה ולכן היה חשוב לנו לחשוף את מתן הקטן לתרבות האכילה המשותפת, זמן איכות בסוף כל יום לאחר שכל אחד מאיתנו בא מהשגרה היומיומית שלו.
צילום: Barangapix
הטריגר לעיצוב חלל המרפסת בא ממקום די מפתיע, סט שיצרתי ע"י שימוש במסגרות שחורות תואמות ובו מצד אחד כרזה בשחור-לבן (שמתארת שגרה יומיומית לאותן שנות ה-20 לערך) ומצדו השני פיסת בד בגוון תכלת מיושן שעליה מוטבע skyline של עיר מודרנית כלשהיא. התאהבתי בצמד האימג'ים הללו ולכן בחרתי שהם יהוו את הרקע המושלם ופלטת הגוונים שעליו התבססתי ביצירת פינת האוכל שלנו.
רוצים לקרוא עוד על שימושים שאני עושה במוצרי נייר?
מכיוון שזה חלל לא רחב במיוחד ורצינו למקסם את תחושת המרחב (שכן יש לו חזית מלאה שפונה לנוף הירוק הזה וויטרינה גדולה הפונה כלפי הסלון) בחרנו לייצר פינת אוכל עגולה ולא גדולה (קוטר 90 ס"מ) שתיתן מענה ל-4 איש, כאשר השולחן עצמו הוא מעץ אלון והרגליים צבועות בשחור כמחווה לשילוב החומרים ברגליים היפות שיש לכסאות של אימס שאת יתרונם אבליט בהמשך.
היתרון של פינת אוכל בצורה עגולה במיוחד בחללים לא גדולים, הוא יצירת תחושה של מרחב גדול יותר וביצירת זרימה בחלל הפתוח (ציבורי) שבו לרוב היא ממוקמת.
צילום: Barangapix
להשלמת המראה של פינת האוכל הקלילה ושתתאים לצרכיה של משפחה צעירה בחרנו בכיסאות מעוצבים של Eams ששילוב החומרים מהם עשויים הכיסאות הוא יתרון גם מבחינת הנראות וגם במובן של פרקטיות. המושב עשוי פלסטיק (קל לניקוי בניגוד לכיסאות מרופדים, במיוחד עם ילדים קטנים) והרגליים שמשולבות עץ טבעי ומתכת שחורה נותנות מראה עדכני, מעט תעשייתי ולא מתאמץ. ממגוון הצבעים שהכסא קיים בו בחרנו בגוון תכלת שמיים, כיוון שהוא מחזק את התחושה שכשאנחנו יושבים במרפסת, אנחנו כחלק מהנוף המשגע שנשקף אלינו.
צילום: Barangapix
מצידה השני של המרפסת נותרה לנו פינה שאותה ייעדתי לפינת רביצה, שבה כל אחד מבני הבית או אורחיו יוכל לשבת בכיף וליהנות ממשקה, שיחה טובה ורקע של נוף ציורי. על מנת לייצר את פינת הרביצה הקטנה אך מפנקת, פרשתי שטיח אתני (שבמקור היה במבואת כניסה של הוריי) ועל גביו מיקמתי כסא מעוצב בסגנון רטרו בבד דמוי עור חום והוא על בסיס רגלי מתכת מסתובבות על-מנת שהפינה תשמש לנו גם כפינת קריאה.
צילום: Barangapix
לצד הכורסא המפנקת (למרגלות הויטרינה כלפי החוץ) נותרה לי פינה מיותמת שבה הייתה לי פנטזיה לגדל גינת תבלינים ביתית, הבעיה הייתה שהיא הייתה צריכה להתאים למימדים מאוד קטנים.
בתחילה, הגינה הייתה מונחת בחלקה על ארגז פלסטיק צבעוני וקשיח (שבמקור היה עבור חלוקת לחם למסעדות) ולצדו במתקן ייעודי מברזל צבוע לבן, אך סקרנותו של בני מתן (בין השנה וחצי) והחוסר פרקטיות שבו התבלינים היו ממוקמים גרמה לי לחשוב על פתרון יצירתי יותר והרבה יותר מעוצב בעיניי, גינה תלויה! זה תופס הרבה פחות מקום, זה צבעוני בגובה העיניים וזה כמו יצירת אומנות חיה ומתפקדת.
צילום: Barangapix
ברוב הבתים/דירות שאנחנו מכירים, פינת האוכל היא חלק בלתי נפרד מהחלל הציבורי (מטבח, פ.אוכל, סלון, ש.אורחים). לפונקציה של פינת האוכל יש לרוב מקום ייעודי בחלל (לרוב בסמיכות למטבח) או שהיא כחלק מהמטבח (בחללים קטנים יותר או שאירוח זה דבר פחות שגרתי בקרב דיירי הבית).
אך ישנה אופציה נוספת למיקום פינת האוכל והיא בחלל תחום ב-4 קירות או באיזור מופרד ע"י קיר בנוי (לרוב יהיה בגובה נמוך יחסית) כאשר פינת האוכל בסמיכות לסלון למשל. ההיתכנות הזו יכולה להיות תוצר של דירה קיימת שלא תוכננה כהלכה, או דירה שכורה או סתם דירה קטנה.
אם בחרתם או שפעלתם מכורח המציאות ובחרתם לתכנן פינת אוכל בחלל סגור או מופרד ע"י מחיצה כלשהיא, מקסמו את החלל ע"י בחירת קיר רקע לפינת האוכל אשר אותו תוכלו לעטר בצבע/שליכט/טפט/פסי עץ עם סיומת קרניז וכו', או תלו יצירות אומנות/אימג'ים שאתם אוהבים (או גם וגם), או בחרו ברהיט אחסון מעניין המשלב גם תצוגה, השקיעו מחשבה בתאורה נכונה ובסגנון שלה לחלל עצמו ובחרו וילון בסגנון ובבד הולם לאוירה שאותה אתם מבקשים לייצר. אם כבר, אז כבר.. הכל למען יצירת האוירה הנכונה והרצויה.