top of page

זמן שעם

ללא כל ספק, שעם הוא אחד החומרים האהובים עליי, עוד מימי הלימודים בשנקר נצצו עיניי במפגש עם החומר הטבעי והחם הזה שמראהו כשבבי עץ צפופים יחד בגוונים ובגדלים שונים אשר יוצרים יחד יריעות ואשליה של עומק, כאשר אין יריעה אשר זהה לחברתה. כיום, קיימים מס' גדול של עיבודים החומר הנפלא הזה: החל מפקקי היין שכולנו מכירים, דרך פריטי אופנה וכלה בטפטים בגימורים שונים שלעתים קשה לזהות את מקורם. לוחות השעם הוא חומר שמאוד נוח לעבוד איתו כיוון שהשעם נחתך בקלות ע"י סכין יפנית והם מגיעים בעוביים שונים עד כ-10 ס"מ. לאחרונה, יצא לי להשתמש די הרבה בגלילי טפט שעם דביקים, כיוון שהם מתאימים למגוון רב של שימושים והמראה של השעם מתאים להרבה סגנונות עיצוב, חומרים וגווני צבע שונים. בפוסט הבא אציג 3 שימושים שונים שיצרתי באמצעות כ-6 גלילי טפט שעם, המון אהבה לחומר ולעשה זאת בעצמך ובעלות מינמאלית.

קיר קומפוזיציה במבואה / צילום: דרור עינב

הכל התחיל מהקיר הקטן הזה (0.70*2.40 מ') שמוביל לאגף הפרטי שבדירתנו ואותו רציתי זמן רב לעצב כקיר קומפוזיציה, אבל עם טוויסט מעט שונה. הקיר נראה בזוית אלכסונית לבאים לדירה והוא משמש כחלק ממבואה קטנה לאזור חדרי השינה שלנו. האתגר שאותו הצבתי לעצמי בדירה הנוכחית, עיצוב מסוגנן משולב בנגיעות צבע וזאת מבלי לצבוע ולו קיר אחד היווה את הטריגר הראשוני לקיר בחיפוי שעם. מעבר לפוסט להכניס צבע מבלי לצבוע

קיר הקומפוזיציה החל להיווצר מהדפס רשת משגע שקיבלתי מYooleta עם כיתוב בגוון זהב STOP AND SMELL THE ROSES המשולב בעיטורים בוטניים על רקע בריסטול שחור איכותי, הענין היה שלא מצאתי מסגרת שנראתה לי כהולמת להדפס ולכן החלטתי שאחבר את ההדפס עצמו ע"י קליפסים עדינים מבראס על חיפוי השעם עצמו, כנעיצה. אל הדפס הרשת ציוותתי את כסא ברצלונה האגדי של מיס ון דה רוהה במסגרת ליבנה עמוקה (לקיר עצמו יש כמה עומקים שנוצרים משילוב של סוגי מסגור/תלייה שונים ומחיפוי השעם), 2 יצירות אומנות עוצמתיות של האמן אורי ליפשיץ, 2 גלויות (אחת של אמן והשניה של צילום אישיות), מתלה זכוכית עם כיתוב אופטימי ומכבה נרות אחד מקסים. כיוון שרוחב הקיר הוא 70 ס"מ בלבד, נשארו לי כ-30 ס"מ רוחב מכל גליל לשימושים הבאים.

פד עכבר משודרג

החומרים:

טפט שעם

פד (משטח) לעכבר מחשב ישן

קליפסים ממתכת (כ-4 ס"מ אורך)

חתיכת עור ישנה או כל חומר עמיד שניתן לייצר ממנו רצועות

נעצי בראס (סיכה עם ראש עגול ו-2 זרועות קטנות להידוק למשטח הנבחר)

עט יפה חבילה של ניירות ממו דביקים קטנה (רצוי עם דוגמה יפה)

כרטיס ביקור שלכם (או גלויה קטנה יפה להשראה)

עפרון

עט דקה לסימון

סרגל (רצוי כזה שיש לו פס שמונע החלקה)

סכין יפנית

ספריי כחול כהה איכותי (או כל גוון אחר שתבחרו)

שלב #1

מנקים היטב את פד העכבר הישן שאותו נחפה בטפט שעם, מקלפים את הנייר שעל הצד הדביק של הטפט בהדרגתיות ומדביקים למשטח העכבר תוך כדי תנועת השטחה עם היד הפנויה. לאחר ההדבקה חותכים את הצורה שהתקבלה מתוך הגליל שעם בעזרת סכין יפנית איכותית.

שלב #2

חותכים 2 רצועות באורך של כ-8 ס"מ מהחומר שבחרתם, אני בחרתי ליצור רצועות מחתיכת עור ישנה שהיתה ברשותי, אשר השתלבו נהדר עם השעם והנעצי בראס שחיברו אותם אליו. מקפלים את הרצועה לשניים ועושים חור בעזרת סכין יפנית כך שיעבור ל-2 צידי הרצועה באותו מיקום (כסנטימטר מעל הקצה שלה). מסמנים את המיקום הרצוי של הרצועות על גבי משטח העכבר ועוברים עם סכין דרך המשטח במיקום הנבחר, מעבירים את הנעץ דרך החלק הראשון של הרצועה ודרך המשטח, מקפלים את הרצועה (לחלק האחורי של הפד) ומקבעים אותה ע"י הידוק כנפיה, ממקמים בין 2 הלולאות שנוצרו את העט שלכם.

שלב #3

מרססים את 2 הקליפסים (לא חובה, אבל מוסיף עניין לפד העכבר) בספריי כחול כהה (או כל גוון שתבחרו) ומניחים לייבוש קצר. לאחר מכן, מסמנים על גבי המשטח את המיקום הרצוי, לשם כך יש למקם את הניירות ממו ואת כרטיס הביקור שלכם בתוך הקליפסים ועל גבי המשטח עצמו, עושים חור דרך המשטח במיקום הרצוי ומקבעים את הקליפסים ע"י שימוש באותם נעצים מקבעים.

הרי לכם שדרוג אלגנטי ומהיר לפד העכבר שמונח על שולחנכם, עם עט מוכנה לשליפה ולכתיבה על ניירות הממו, כרטיס ביקור ולטאץ' אחרון ניתן להוסיף איזו מדבקה או עיטור כלשהוא ולמקם אותם באחת הפינות הימניות. גם פרקטי וגם מעוצב, לא שווה?

תיק מסמכים אלגנטי

החומרים:

טפט שעם

לבד (בכל גוון שתבחרו, שלי הוא בגוון חום-אפרפר) או בד

קליפסים או אטבים

נעצי בראס (סיכה עם ראש עגול ו-2 זרועות קטנות להידוק למשטח הנבחר)

גלויה יפה או שימוש בשבלונה לעיטור חזית הכיס לכרטיסי ביקור

כרטיסי ביקור שלכם

עפרון

עט דקה לסימון

סרגל (רצוי כזה שיש לו פס שמונע החלקה)

סכין יפנית

שלב #1

מסמנים את גודל תיק המסמכים הרצוי על-גבי טפט השעם וחותכים מתוכו. אני בחרתי לייצר תיק מסמכים בגודל המתאים לדפי A4 ולכן חתכתי מתוך הטפט שעם גודל פי 2 מגודל הדף A4 ולקחתי שארית מסויימת מן הצדדים ומלמעלה שישמשו לסגירת התיק.

שלב #2

הופכים את הגיליון שחתכתם (עם השעם כלפי מטה), מקלפים את הנייר ומדביקים לשעם את הלבד או הבד שבחרתם, תוך כדי תנועת השטחה עם היד הפנויה. היתרונות של הלבד הינם זמינות, נעים למגע וזול בעלותו.

שלב #3

מקפלים את הגיליון הדו צדדי שיצרתם ל-2 ומשאירים, כאשר משאירים שארית מסוימת למעלה לסגירת התיק (מינימום 7 ס"מ), כאשר הצד הפנימי שלכם הוא הלבד, תפסו צד אחד של הגיליון המקופל ע"י קליפסים/אטבים. כעת, נחרוץ בעזרת סכין יפנית חורים במרחקים שווים (כ-2 ס"מ) את 2 שכבות השעם עם הלבד ונסגור כל חור ע"י נעיצת הסיכה מצד אחד וקיבועו בצד השני. לאחר השלמת סגירת דופן זו, עוברים ישירות לדופן השניה.

שלב #4

מכינים את לשונית הסגירה של תיק המסמכים ע"י מיקום 3 מגנטים לאורך השארית שנשארה למעלה, 2 קרוב יותר לקצוות ואחד במרכז, על-מנת לאפשר סגירה אחידה לכל אורך התיק. מדביקים את המגנטים במקומות הנבחרים ובאותו מיקום בדופן שעליה הם הולכים להיסגר במקביל, כך שלמעשה קיבלנו 6 מגנטים - 3 זוגות של מגנטים.

שלב #5

לאחר השלמת סגירת התיק על כל פאותיו, חותכים חתיכת שעם בגודל של קצת יותר מכרטיס ביקור, כך שתיווצר שארית מכל מידי הכיס (אני יצרתי כיס בגודל של 10*13 ס"מ). את הכיס מקבעים למרכז החזית של תיק המסמכים ע"י 3 נעצי בראס ב-3 הפאות (מלבד הפאה העליונה שדרכה נכניס את כרטיסי הביקור) ועליו ממקמים גלויה קטנה ונחמדה או עיטור מעניין שתיצרו, אני בחרתי להדביק גלויה שעליה הכיתוב הפשוט BUSINESS CARD.

עכשיו, רק לכם יש תיק מסמכים מדליק פרי יצירתכם משעם עם כיס לשליפת כרטיס הביקור במפגש עם לקוח פוטנציאלי או גם כשמישהו יידלק על הרעיון המקורי שיצרתם.

מה דעתכם? 6 גלילי טפט שעם ל-3 שימושים שונים ויש עוד הרבה רעיונות נוספים לשימוש, עשיתי לכם חשק לקחת גיליון או לוח שעם ולייצר משהו מעניין משלכם? אם כן, תהנו ושתפו אותי בתגובה..

 
הירשמו לקבלת עדכונים על פוסטים חדשים במייל

תודה על ההרשמה!

פוסטים אחרונים
חיפוש לפי תגיות

Liron Bruder                 

Cell: 052-8458626

 

Gil Badosa                

Cell: 054-4850970

 

  • Facebook Social Icon
  • Pinterest Social Icon
  • Instagram Social Icon
ברודר-בדוסה עיצוב פנים, אדריכלות וריהוט

©Copyright​© 2015 BRUDER-BADOSA. Architecture@Design.

all rights reserved

מעוניינים לקבל את הבלוג ועדכונים ישירות אליכם? 

!תודה על ההרשמה

bottom of page